szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fővárosi Törvényszék az elsőfokú határozata meghozataláig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit iskolai szexuális erőszakkal vádol az ügyészség - közölte előző napi döntését a bíróság szerdán az MTI-vel.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Fővárosi Főügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért azzal a budapesti iskolában dolgozó férfival szemben, aki bizalmi viszonyt alakított ki a gyerekekkel és többüket molesztálta. A 61 éves férfi portásként, majd kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában. Emellett sportedzéseket és szakkört is tartott, illetve táboroztatásban is részt vett. A férfi kihasználta a gyerekek iránta kialakult bizalmát és 2015-től több tanulóhoz szexuálisan közeledett, fejlődésüket veszélyeztette, többeket szexuálisan bántalmazott - erről itt írtunk részletesebben.

A férfi a Dr. Béres József Általános Iskolában csaknem négy éven keresztül követett el szexuális cselekményeket több kiskorú diáklánnyal. Az ügyészség öt esetben tizenkettedik életévét be nem töltött kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal, négy esetben kiskorú veszélyeztetésével, valamint folytatólagosan elkövetett szeméremsértés bűntettével vádolja.

Az egykori portás-karbantartó június 25-től állt bűnügyi felügyelet alatt, a bíróság azonban úgy látta, hogy fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért kedden úgy döntöttek, letartóztatják őt. Bár már nem dolgozik olyan munkakörben, ahol lehetősége lenne hasonló visszaélésekre, az elmeorvosszakértő véleménye szerint valószínűleg más környezetben is hasonló bűncselekményeket követne el.

Arról nem is beszélve, hogy bíróság szerint a férfi a felügyeletére bízott diákokkal bizalmi kapcsolatot alakított ki, így akár manipulálhatná is a őket, hogy megnehezítse a bizonyítást. Mindezekre való tekintettel megszüntették a férfi bűnügyi felügyeletét, és elrendelték a letartóztatását. Ha azonban az előkészítő ülésen mégis ügydöntő határozat hozható, a kényszerintézkedés indokoltságát a bíróság felül fogja vizsgálni - írták. 

Az ügyben az előkészítő ülés időpontja még nincs kitűzve, ugyanakkor jelezték, hogy a kiskorú sértettek védelme érdekében a bíróság az eljárást zártan folytatja le, az ítélethirdetés azonban nyilvános lesz.

Több mint 11 évre börtönbe kerülhet a karbantartó, aki szexuálisan zaklatta a diákokat

A Fővárosi Főügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a budapesti iskolában dolgozó férfival a szemben, aki bizalmi viszonyt alakított ki a gyerekekkel és többüket molesztálta.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!