szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Merkely Béla szerint meg kéne gondolni a magas rizikófaktorú emberek állami tesztelését.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádióban beszélt arról, hogy ha lesz védőoltás a koronavírus ellen, akkor elsőként a leginkább veszélyeztetetteket kellene beoltani. A 65 év felettieket, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket és ide sorolta a szociális ellátórendszerben és az egészségügyben dolgozók mellett a tanárokat, pedagógusokat is, hiszen ők nagyon sok gyerekkel érintkeznek.

Kitért arra is, hogy most nagyobb számban fiatalabbak kapják el Magyarországon, viszont ők továbbadhatják az időseknek. Úgy látja, hogy most kisebb baj, mint az első hullám idején, de sokkal nagyobb a veszély, több a fertőzött.

A professzor szerint meg kellene gondolni a különösen veszélyeztetett, magas rizikójú emberek állami szűrését, ideértve a tanárokat is. Arról is beszélt a rektor, hogy be kellene tiltani a bulikat és vissza kellene hozni a vásárlásban az idősávot.

Rendezvények, osztálykirándulások és tesióra a járványügyi protokoll szerint

Számos járványügyi szabály van, amit már álmunkból felébredve is tudunk, de az iskolakezdéssel sok olyan szabály és ajánlás jött létre, aminek utána kell nézni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!