szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diák múlt héten vett részt egy közös táborozáson, ezután derült ki róla, hogy fertőzött. Az információk szerint ma nem is ment iskolába, a kontaktokat küldték haza.

A hvg.hu információi szerint több gyereket is hazaküldtek az I. kerületi Lisznyai Utcai Általános Iskolából miután az egyik diákról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. A koronavírusos diák pár napja részt vett egy táborban, azokat küldték haza, akik együtt voltak vele. A lap tudomása szerint a fertőzött diák kedden nem ment be az iskolába, elmondások szerint műtétre várt, de belázasodott, ekkor tesztelték le.

A hvg.hu kereste az érintett iskolát, hogy hány diákot küldtek haza, de az igazgatóságról az illetékes Közép-Budai Tankerületi Központhoz irányították őket, ahonnan egyelőre nem kaptak választ.

Budán nem ez az első oktatási intézmény, ahol felütötte a fejét a fertőzés, az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három pedagógus koronavírusos tesztje lett pozitív, de a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnáziumban is többen megfertőződtek a múlt heti gólyatáborban. Ezekről itt írtunk részletesebben.

Egyetlen pozitív teszt után hazaküldték a szerb egyetemistát Szegedről

A Szerbiából származó lány azt állítja, hogy a Szegedi Tudományegyetem -, amelyre két év után sikerült felvételt nyernie - megcsináltatott vele egy koronavírus-tesztet, ami pozitív lett. Ezt követően egyből hazaküldték a kollégiumból, ahová előtte pár napja költözhetett be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!