szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszterelnök a járványügyi helyzettől tette függővé a maszkok kötelezővé tételét az iskolákban - nem kizárt, hogy maszkban indul a tanév Angliában is.

Boris Johnson brit miniszterelnök a közelgő iskolakezdésre kitérve ugyanakkor azt is leszögezte, szerinte a gyerekek jóllétére sokkal nagyobb kockázatot jelent az, ha nem nyitnak ki a tanintézetek, mint a Covid-19.

Míg Angliában és Walesben az iskolák szeptemberben nyitnak, Skóciában már megkezdődött a tanév, a skót kormány pedig kedden bejelentette, hogy a középiskolákban a folyosókon, a közös terekben és az iskolabuszokon a jövő héttől minden diáknak hordania kell a maszkot.

Nicola Sturgeon skót kormányfő a bejelentés kapcsán hozzátette, a döntést az  Egészségügyi Világszervezetének (WHO) és az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) az ajánlását követően hozták meg. A két szervezet a hét végén jelentette be, hogy támogatja a maszkviselést a 12 évesnél idősebb gyerekek esetében, ha környezetükben nem biztosítható az egyméteres távolság az emberek között, és nagy a fertőzésveszély.

Újranyitnak vagy zárva maradnak az iskolák a többi országban? Tanévkezdési körkép

Az utóbbi hetekben sorra jelentették be az országok, hogyan indítják el a következő tanévet járványhelyzet idején. Elég eltérő megoldások születtek, ezért most összegyűjtöttük egy cikkben, hogy mi a jelenlegi állás.

Van, ahol már döntöttek, Görögországban kötelező lesz az orrot és a szájat elfedő maszk viselése az iskolákban.

Mi lesz itthon?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az operatív törzzsel együttműködve részletes, nyolcoldalas ajánlást, protokollt dolgozott ki, amelyet minden köznevelési intézmény vezetőjéhez eljuttatott. Ebből kiderül, hogy minden iskola az adottságainak megfelelően választhatja ki azokat az eljárásokat, szabályokat, amelyek biztosítani tudják a járvány megelőzését és esetenkénti előfordulásnál a gyermekek ellátását.

Miden iskola kiválaszthatja a saját járványügyi szabályait

Minden iskolában - meghatározott fertőtlenítőszerrel - nagytakarítást végeznek a tanév kezdetén, és ezt minden nap meg kell ismételni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!