szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csupán három-négy százalékuk vesz részt a személyes oktatásban, amióta újranyitottak az iskolák.

A tanév hivatalosan jövő hétfőn zárul, de június 26-ig mindenhol biztosítanak ügyeletet - ismétli meg a Magyar Nemzet. Hozzáteszik: az állami iskolákban a koronavírus-járvány lecsengésével naponta 30-36 ezer diák jelenik meg. A tanároknak és a diákoknak nem kötelező a maszkviselés, ám a fenntartók saját hatáskörben előírhatják a védőfelszerelés viselését.

A Magyar Nemzet kérdéseire az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közölte: az újranyitás első hetének adatai szerint nagyjából a tanulók három-négy százaléka vett részt személyes foglalkozáson, illetve gyermekfelügyeletben.

Külön szabályt hoztak arról is, hogy azok a diákok, akik a lakóhelyüktől eltérő településen tanulnak, a rendkívüli helyzetben a hozzájuk legközelebb eső iskolába is bejárhatnak. A tanévzárással kapcsolatban pedig az a döntés született, hogy tömeges rendezvényeket nem lehet szervezni, de kisebb csoportokban mindenhol tarthatnak évzáró és bizonyítványosztó ünnepségeket.

Az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ arról számolt be, hogy az elmúlt napokban átlagosan 30-36 ezer között volt a tankerületi intézményekben személyesen megjelenő tanulók száma. A legfrissebb adat június 9-i, akkor 33 309 tanuló jelent meg az állami iskolákban. A többség felzárkóztatásra, konzultációkra érkezik - írják.

A tanév a szokásos időben zárul ezért a lap szerint a tanároknak nem kell tehát extra nyári munkára készülniük, július 1-jétől augusztus 31-ig pihenhetnek.

Szokatlan megoldások és szóbelit végig ugató kutya - egyetemisták tapasztalatai az online vizsgákról

Csukott szemes vagy feltartott kezes szóbeli, a laptop képernyőjével szembe állított tükör, és a szoba körbemutatása vizsgázás előtt. Ilyen, és ehhez hasonló történetek keringenek az interneten az online vizsgákkal kapcsolatban. Kíváncsiak voltunk, ebből mi lehet igaz, és hogyan élitek meg az idei vizsgaidőszakot, ezért titeket kérdeztünk a rendhagyó félévzárásról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!