szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A január óta tartó lezárások után szerdán a koronavírus-járvány kiindulópontjának tekintett Vuhan néhány iskolájában újra megkezdődhetett az oktatás – írja az 444.hu.

A lap beszámolt arról, hogy a több hónapos lezárások után Vuhanban néhány iskolában újraindulhatott az oktatás. A korlátozások enyhítése 121 intézményt, és nagyjából 57 ezer végzős diákot érint, akik az év végi vizsgáikra készülnek.

A visszatérő tanároknak és diákoknak is vírusteszten kell átesniük. Az osztályokat több iskolában is átszervezték, hogy kevesebben legyenek egy teremben, a diákok ugyanis külön padokban ülnek, így tartva az egy méter távolságot egymástól. Néhány helyen az érkezési időt is megszervezik, hogy ne alakuljon ki tömeg az intézmények bejáratánál.

Magyarországon egyelőre nincs konkrét terv az újranyitásra, de vannak országok, ahol ez már megtörtént. Erről itt olvashattok részletesebben.

A töriérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

Töriérettségi 2020: minden infó egy helyen, percről percre

Ma a történelemérettségivel folytatódik az idei érettségi szezon. Itt megtaláltok minden fontos infót, amit tudnotok kell. Ha szeretnétek minden feladatról elsőként értesülni, illetve kíváncsiak vagytok a nem hivatalos megoldásokra, akkor maradjatok velünk egész nap.Percről percre tájékoztatunk benneteket.


Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.