szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az idén is biztonságosan eljutnak a tankönyvek a szeptemberi tanévkezdésig a diákokhoz - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Nemzetnek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lap megkeresésére közölte, hogy a tanulók háromnegyedét semmiféle változás nem érinti, hiszen a 2020/21-es tanévre csak az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon lép életbe az új Nemzeti alaptanterv. Ez pedig azt jelenti, hogy a tankönyveknek csak egy kis hányadát, a jegyzéken szereplő mintegy háromezer tétel két-három százalékát kell átdolgozni, és az átdolgozásoknak a vonatkozó jogszabály szerint legkésőbb június 15-ig el kell készülniük.

A tárca kiemelte továbbá, hogy az átdolgozott tankönyvek ára nem változik a könyvek korábbi verziójához képest, a rendelendő darabszám pedig a tanulói létszám függvénye, így az iskolai tankönyvfelelősök ebben az évben is minden nehézség nélkül le tudják adni, hogy melyik kiadványból mennyit szeretnének rendelni - írják.

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy az iskolákban jelenleg használt könyvek 86 százaléka állami kiadású, a tanárok tehát főleg ezeket preferálják, noha bőven válogathatnak a magánkiadói termékek közül is: az idei jegyzéken 1561 állami kiadású tankönyv mellett 1302 piaci kiadású könyv szerepel. Kiemelik: tavalyhoz képest 320 új kiadvánnyal bővült a kínálat.

A terjesztésért felelős Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a mostani tanévre összesen 13 millió példányt szállított ki mintegy négyezer intézménybe, az idei nyár során hasonló nagyságrendű munka várható a részükről.

Még nincsenek meg az átdolgozott tankönyvek, folyamatosan frissül a könyvlista

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődött - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!