szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A feltételek nem mindenhol adottak a digitális oktatáshoz, a tanárok viszont most több téren is vizsgáznak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint bár nem egyszerű a most kialakult helyzet, azonban a "koronavírusnak köszönhetően" elképesztően innovatív energiák szabadultak fel a tanárokban, akik már belefáradtak a korábbi rendszerbe – mondta el Szűcs Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A PDSZ elnöke szerint az eszközök és a felszereltség szintje nem egyforma sem az intézmények, sem a családok terén – ezért az egészen biztos, hogy most ott kéne segíteni a központi intézkedésekkel, ahol ezt igénylik az iskolák. Ott, ahol már kialakultak a saját tervek, a tanárokat hagyni kéne, hogy dönthessenek -

Arra a kérdésre, hogy mi van a szegényebb, hátrányosabb helyzetű területekkel, azt mondta: ahol nagyon nagy hiány van felszerelésekből, ott az iskolák akár nyomtatott formában is megpróbálhatják majd eljuttattatni a tananyagot a diákoknak. Illetve a legtöbb helyen a diákoknál van okostelefon, amivel - ha kapcsolatot tartani nem is lehet – a házit le lehet fényképezni és el lehet küldeni a tanároknak.

Kitért arra is, hogy az már most látszik, a diákoknak hiányzik a szocializáció, az osztálytársak. Az iskola ugyanis nem csak az oktatásról szól. Hozzátette: a tanároknak komoly terhet jelent, hogy digitális tananyagokat kell előállítaniuk az összes órájukra. Eddig is volt olyan, aki online is oktatott, de most mindenkinek minden órára így kell készülnie.

Bár a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - a koronavírus-járvány terjedése miatt - határozatlan időre felfüggeszti az Emmivel megkezdett, és a jövőben közösen folytatandó sztrájktárgyalásokat. A PDSZ elnöke szerint a tanárok most vizsgáznak, hiszen a szülők is látják mit csinálnak az órákon, nem csak a gyerekek elmondása alapján tudják értékelni a munkájukat. A jelenlegi helyzet végével újra belekezdenek a szakszervezetek a tárgyalásokba – tette hozzá a PDSZ elnöke.

Felfüggeszti a sztrájktárgyalásokat a PSZ és a PDSZ

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) - a koronavírus-járvány terjedése miatt - határozatlan időre felfüggeszti az Emmivel megkezdett, és a jövőben közösen folytatandó sztrájktárgyalásokat.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.