szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bíró Kriszta és Fullajtár Andrea színésznők kezdeményezték az akciót.

Fullajtár Andrea az Online otthonoktatás Facebook-csoportban írta meg, hogy Bíró Kriszta felvetése után a színészek kötelező olvasmányok felolvasásával segítenék a magyartanárokat és a diákokat - írja a hvg.hu.

Az akcióban részt vevő művészek egy erra a célra létrejött Facebook-csoportban szerveződnek, a leírás szerint a tagok célja, hogy "az otthonoktatást segíteni kívánó művészeket egy felületre gyűjtse, és így megkönnyítse a feléjük irányuló kommunikációt" - írja az oldal.

A csoportban több színész is jelezte, hogy segít, többek között Gryllus Dorka, Simon Kornél Trokán Anna és Trokán Nóra.

Elérhető már egy Google Dokumentum szintén Művészek az online otthonoktatásért címmel, amelyben az évfolyam és a diákok életkorának megadása után a tanárok kiválaszthatják, mely szerzőtől milyen művet és mikor olvassanak fel a színészek.

Itt a módszertani ajánlás a távoktatáshoz - oldalak, lehetőségek, ötletek

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget - írja az Oktatási Hivatal. De hogyan fog ez a gyakorlatban működni?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.