szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kétségbeesetten hívogatták egymást egy budapesti gimnáziumi osztályban a szülők péntekre virradó éjjel - írja a 444.

A 17-18 éves diákok ugyanis csütörtök délelőtt hazamentek az iskolából, mert az egyik osztálytársuk angolórán, a tanítás közepén megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos - írja az oldal.

A tanárokat a diákok beszámolója szerint büntetőjogi következményekkel fenyegették meg "felülről", arra az esetre, ha bármit is lépnének, akár csak elárulják, hogy melyik család, vagy melyik osztály az érintett.

A 444-nek nyilatkozó diákok szerint az iskolát fenntartó KLIK-től tarthatnak a tanáraik. Az érintett diák családjának őszintesége miatt kiderült, kinek az anyukájáról van szó, így osztályából csütörtökön mindenki hazament a tanítás közepén.

Aki tudott, gyalog ment - ha fertőzöttek lennének, legalább a BKV-n ne adják tovább másoknak a vírust - írja az oldal.

A szülők és a diákok többsége polgári engedetlenségre készül ezért, és várhatóan nem sokan jelennek meg péntek reggel az osztályból. Az iskola saját hatáskörben annyit tudott tenni, hogy rendkívüli takarítást rendeltek el.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.