szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szerda éjjel megjelent rendeletben a kormány megtiltotta, hogy az iskolák igazgatói rendkívüli szünetet rendeljenek el.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, bezárnak az egyetemek a koronavírus miatt és csak távoktatás lesz a hallgatóknak. Az új intézkedés a többi iskolát egyelőre nem érinti, ugyanis Gulyás Gergely szerint a fiatalok nincsenek veszélyeztetett korosztályban. Az iskolák bezárása pedig akár a teljes tanév megismétlését eredményezhetné.

Az igazgatóknak egyébként sincs túl nagy mozgásterük: ha mégis szeretnék biztonsági okokból bezárni az iskolát, akkor a szabályok szerint hét olyan nappal gazdálkodhatnak, amit aztán nem kell pótolni, a később pótolandó rendkívüli szünetről pedig a fenntartóval kell egyeztetni.

A szerda éjjel megjelent rendeletben azonban azt írja a kormány, hogy a felsőoktatási intézmények látogatása tilos, viszont az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el - olvasható a hvg.hu-n.

Ezzel a tiltással megszűnt a kiskapu, amit az igazgatók kihasználhattak volna.

Egyre több országban zárnak be iskolákat a koronavírus miatt

Egyre több országban döntenek úgy, hogy bezárják az oktatási intézményeket egy időre a koronavírus terjedésének megfékezése miatt. Itt találjátok azoknak az országoknak a listáját, ahol már életbe lépett a korlátozás.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.