szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az influenza terjedésének megelőzésére beszerzett lámpákat éjszakára szokták bedugni az osztálytermekben, azonban az egyik osztályban a takarítónő elfelejtette kikapcsolni tanítás előtt. Több diák rosszul lett.

Egy brassói iskolában közel húsz diák tanítás után arra panaszkodott hogy fáj, szúr a szeme. A szülők ezt jelezték az intézmény vezetőségének, aki el is rendelte a vizsgálatot és meg is találták a rosszullét forrását: egy UV-lámpát. Mint kiderült, az iskolában a helyiség fertőtlenítése céljából éjszakánként használják a lámpát, amit a takarítónő elfelejtett kikapcsolni tanítás előtt - írja a foter.ro.

Az igazgatónő szerint a diákok egy órán keresztül voltak kitéve az ultraibolya-sugaraknak. Megvizsgálták őket, kórházba senki sem került, de pihenést javasoltak nekik.

A megyei Egészségügyi Igazgatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Az utóbbi időben nem ez az első eset, hogy rosszul lettek a diákok az iskolában.  Ahogy azt korábban mi is megírtuk, az egyik bukaresti iskolában fertőtlenítés után panaszkodtak többen légzési nehézségekre és a tanítást is fel kellett függeszteni, de az egyik aradi iskolában is hasonló volt a helyzet - a rovarirtási és fertőtlenítési munkálatok után többen az intenzívre kerültek.

Gyerekek sérültek meg egy géderlaki buszbalesetben

Balesetet szenvedett a csúszós út miatt egy gyerekeket szállító járat Bács-Kiskunban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.