szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy amerikai diák kézzel készített kulcstartók eladásával szerette volna törleszteni az iskolája menzatartozását. Végül a befolyt összegből a saját intézményén kívül hat másik iskolán is tudott segíteni.

Keoni Ching a vancouveri Frankin Általános Iskola „Kedves Hetén" állt elő azzal az ötlettel, hogy kulcstartókkal szerezzen pénzt az ebédpénz-hiányok kifizetésére. Az ötletet a San Francisco 49ers játékosától, Richard Shermantől vette át, aki 27 ezer dollárt ajánlott fel menzatartozásokra – írja a CNN.

A kulcstartók darabja 5 dollárba került, és ezeket a fiú a szülei és nagyszülei segítségével árulta. Keoni ötlete olyan népszerű lett, hogy nem csak Vancouverből, de szerte az Egyesült Államokból érkezek megrendelések a kézműves alkotásokra. „Küldtünk Alaszkába, Rhode Islandre, Minnesotába, Arizonába” – mesélte a CNN-nek a fiú édesanyja.

Több mint 300 kulcstartó eladása után pedig 4015 dollárt (átszámítva több mint 1,2 millió forintot) tudott adni a vancouveri Franklin Általános Iskolának. Az összegből nem csak saját iskolájának, de a környék hat másik sulimenzájának tartozását is ki tudták egyenlíteni. 

Ez a hatalmas összeg annak is köszönhető, hogy a vásárlók között akadtak olyanok, akik bár csak egy-egy kulcstartót vettek, mégis 100 dollárt adtak érte, míg mások 100 dollárnyi kulcstartót vásároltak fel, hogy egyszerűen szétoszthassák azokat.

Sajnos a menzatartozások nem csak Vancouverben jelentenek gondot: a 2017-2018-as adatok szerint az Egyesült Államok összes iskolakörzetének 75 százalékában voltak kifizetetlen étkezések.

Időutazó táblákat találtak az oklahomai Emerson Gimnáziumban - képek

Egy pár napja derült ki, hogy különös leletre bukkantak az Egyesült Államokban, az oklahomai Emerson Gimnáziumban. Az új táblák cseréjénél találtak a kincsekre.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.