szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mégsem ma szavaz a Parlament a köznevelési törvényről, a zárószavazást elhalasztották.

Ezt a javaslat egyik benyújtója, Semjén Zsolt kezdeményezte. Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő - aki a halasztásra felhívta a figyelmet - a hvg.hu-nak azt mondta, a törvény zárószavazása hétfőre vagy péntekre csúszik.

Magyar Waldorf Szövetség: aggályosak a köznevelési törvény tervezett változtatásai

A következő időszakban folyamatosan egyeztetni fognak az oktatási államtitkársággal, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkét fél számára elfogadható, és garantálja a Waldorf-működést - közölte a Magyar Waldorf Szövetség.

Hivatalosan nem indokolták meg a halasztást, Szabó azonban folyosói pletykákra hivatkozva azt mondta, a "waldorfos" szigorítások kerülhetnek ki a javaslatból. A magántanuló státusz eltörlésén nem változtatnának.

A képviselők 180 igen, 4 nem szavazat mellett döntöttek így. Az előterjesztő nem kívánta indokolni a halasztást - írja az MTI is. A változtatások érintették volna az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.