szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Edexcel vizsgabizottság vizsgálatot indított az interneten kiszivárogtatott matekvizsga-feladatok ügyében – írja a BBC.

A lap beszámolt róla, hogy a múlt héten – egy nappal a matekvizsga előtt – homályos képeket töltöttek fel a feladatokról a Twitterre. A profil tulajdonosa felajánlotta, hogy azok, akik 70 fontot fizetnek neki, megkapják az egész feladatsort.

A diákok körében hatalmas volt a felháborodás. Igazságtalannak tartják, hogy egyesek előnyhöz jutottak, és így jobb eredményeket érhetnek el. Mivel nem ez az első eset, ezért a tanulók kezdik elveszteni a hitüket az Edexcel vizsgabizottságában.

A vizsgabizottság az elmúlt évek történéseiből okulva – ugyanis ez már a harmadik alkalom, hogy szivárogtatnak – próbál új eszközöket beépíteni a rendszerbe, például minden csomagban elhelyeznek egy mikrochipet, amellyel nyomon tudják követni a feladatlapok mozgását.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.