szerző:
Eduline

Egy fegyveres banda lelőtt vasárnap tíz embert egy bárban, a mexikói Torreon városában, további 11-et pedig megsebesített - közölték a hatóságok. Az eset alig néhány órával azután történt, hogy egy másik banda agyonlőtt 13 diákot egy házban, amelyben mulatoztak Ciudad Juárez városban.

A torreoni támadásban is 19-25 év közötti fiatalok az áldozatok. A tettesekről egyelőre nem tudni pontosan, hányan voltak, de több terepjáró gépkocsin érkeztek a bárhoz a városban, amely Coahuila szövetségi államban található.

A Ciudad Juárez-i esetben szomszédok és hozzátartozók beszámolói szerint a húsznál több támadó hét autón érkezett, és az utcáról tüzet nyitottak a házra, majd az onnan menekülni próbálókra is tüzeltek.

Az egyesült államokbeli El Pasóval szemben, a határ túloldalán fekvő Ciudad Juárez Mexikó legveszélyesebb városa: tavaly több mint 2500 gyilkosság történt, többsége abban a háborúban, amely a drogkartellek között folyik a csempészet fölötti ellenőrzésért és az Egyesült Államokba irányuló kivitelért. Az Egyesült Államok világ első számú kokainpiaca.

 
mti