szerző:
Eduline

Nem kockáztattak a fesztivál szervezői, a szombati -eredetileg nagyszínpados- sztárfellépőket, a N.O.H.A. -t és a Basement Jaxx-et a vihar elől fedett sátorba költöztették.

A fesztiválszervezőknek nem kis erőfeszítésébe tellett, hogy a Nagyszínpad esti fellépőinek, a Basement Jaxx-nek és a N.O.H.A.-nak a teljes technikáját átköltöztessék az A38 sátorba, ahol biztonsággal meg lehetett tartani a koncerteket a szeles, esős időjárás idején – áll a szervezők által kiadott közleményben. A közönség viszont türelemmel fogadta a kényszerszünetet: az A38 sátor dugig megtelt, miközben a színpadi stáb azon dolgozott, hogy minél hamarabb kezdődhessenek a bulik a zárónap fellépőivel. Így csupán másfél órával csúszott a Basement Jaxx koncert. A kedvezőtlen időjárás miatt baleset nem történt a fesztiválon.

A szervezők állítása szerint a koncert a nagyszínpadnál kisebb, zárt sátorban még „különlegesebb” hangulatúvá vált: a fellépők nem csak átvitt értelemben, de fizikailag is villámgyorsan eltűntették a távolságot a színpad és a fesztiválozók között. A Basement Jaxx koncert előtt még felmerült, hogy a produkció csak DJ-set lesz a költözés miatt, de végül a csapat vállalta a megváltozott körülmények ellenére is az élő fellépést.