Az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Egerfood Regionális Tudásközpontja és az Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szervezésében elindult az Élelmiszerellenőrzés és Fogyasztóvédelem elnevezésű szakirányú továbbképzési szak október 19-én.
Az országban elsőként létrehozott élelmiszerellenőrzési és fogyasztóvédelmi témájú képzés október 19-én indult a Líceum Dísztermében.A képzés ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ahol Dr. Hauser Zoltán rektor köszöntőjét követően Dr. Kiss Attila a Tudásközpont menedzser-igazgatója, Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi regionális igazgatója és Dr. Biacs Péter az Egerfood Regionális Tudásközpont tudományos tanácsadója mondott megnyitó beszédet a képzésben részt vevő hallgatóknak.Az országban egyedülálló képzés azzal a szándékkal jött létre, hogy olyan szakembereket képezzen, akik sokrétű ismeretekkel rendelkeznek az élelmiszervizsgálat, minőségirányítás, termékbiztonság és a fogyasztóvédelem területein, ezzel jó esélyt kapva az elhelyezkedésre az élelmiszergyártó és -forgalmazó cégeknél, áruházláncoknál, valamint oktatási és kutatási intézményeknél.(
www.edupress.hu)