szerző:
Eduline

Valerie Weisler még csak 17 éves, de már saját, országokon átívelő mozgalmának vezetője, és az amerikai kormánynak ad tanácsokat. Pedig néhány éve még egyáltalán nem látta fényesen saját jövőjét.

Valerie szülei elváltak, amikor a lány középiskolába készült, ez pedig annyira megviselte, hogy képtelen volt beilleszkedni az osztályába. Annyira zárkózott lett, hogy félénksége miatt folyamatosan gúnyolták társai.

©

Miután egyik iskolatársa bevallotta neki, hogy az ő bátorító szavai mentették meg attól, hogy öngyilkos legyen, úgy érezte, tehet valamit a fiatalokért. Iskola melletti munkával szerzett 25 dollárját arra költötte, hogy bejegyezze The Validation Project névre keresztelt honlapját - írja a CNN Money.

A The Validation Project azóta 100 országban van jelen, és közel 6000 tinit köt össze olyan cégek alkalmazottaival, mint például a Google. A tanulók érdeklődési körüknek megfelelően kapnak mentort a program keretében, hogy aztán együtt dolgozzanak egy-egy projekten.

Egy ugandai fiatalt például egy emberi jogi szervezet munkatársával párosított össze a program. Azóta az iskolás fiú egyedi karkötőket gyárt, a befolyó pénzből pedig HIV-kutatásokat támogat.

Valerie ötletének köszönhetően járt a Fehér Házban, ahol felkérték ifjúsági ügyekben illetékes tanácsadónak a kormány mellé. Olyan hírességekkel találkozhatott, mint Justin Timberlake, Julie Roberts vagy Vilmos herceg.

A legjobb érzés viszont az lehetett, amikor azok a lányok is jelentkeztek a programba, akik korábban Valerie-t cikizték a gimiben.