szerző:
Eduline

Ha úgy érzitek, hogy nem kerültök be idén az egyetemre, de határozott elképzeléseitek vannak arról, hogy mit szeretnétek csinálni? Akkor kapóra jöhet egy szakmát adó képzés elvégzése. Mutatjuk, hogyan kereshettek szakképzéseket.

©

Magyarországon jelenleg a szakképzett munkaerőből van hiány, így sok olyan képzés indul, mely gyorsan szakmát is adhat az ember kezébe. Korántsem elhanyagolható tényező, hogy az állam komolyan támogatja ezt a képzési formát, hiszen a hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók, tanulmányi eredményük alapján, ösztöndíjat kaphatnak. Ez az összeg 10 ezertől egészen 30 ezer forintig terjedhet. Az OKJ-s képzéseken nemcsak az első, de a második szakma megszerzése is ingyenes.

A szakképzések listáját a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honapján tudjátok megnézni.

Első lépésként ki kell választani, hogy milyen képzés érdekel,

©

ha ez megvan, akkor a térséget (megyét) kell kiválasztani, majd az adott szakképzési centrumot. Természetesen egyes elemek külön-külön is adnak eredményt.

©

Végül a keresés gombra kattintva a rendszer kiadja az adott képzést indító szakképzési centrum elérhetőségeit. Bizonyos információk kihagyásával is működik a keresési funkció, azonban minél több adatot adtok meg, értelemszerűen annál pontosabb lesz az eredmény.

©