szerző:
MTI

A társadalmi kihívásokra sokkal nehezebb, bonyolultabb választ találni, mint a technológiai fejlődésből adódó kérdésekre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Társadalomtudományi Szekciójának megnyitóján.

©

Palkovics László köszöntőjében kiemelte: sokszor elhangzik, hogy a felsőoktatási stratégia főleg a mérnöki, műszaki tudományokkal foglalkozik, és nem helyez elég hangsúlyt a társadalomtudományokra, ez azonban nincs így.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a társadalmi kérdésekre alapvetően kutatással lehet választ találni, a kutatás viszont nem csak a doktoranduszok feladata, nem kezdődhet csak az egyetemi tanulmányok után. Fontos lehetőséget teremteni arra, hogy a terület iránt fogékony hallgatók már egyetemi éveik alatt részt vehessenek tudományos kutatásban – hangsúlyozta -, hiszen az OTDK-n most pályázó hallgatók lesznek a jövő kutatói. A Közgazdaságtudományi Szekciót idén a BGF-en tartják meg, erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!