szerző:
Eduline

Reggeltől estig magoltok? Előkerült egy elfeledett tételsor? Kiderült, hogy beugró is lesz az írásbelin? Ráadásul ilyenkor még az amúgy normális csoporttársak is kifordulnak magukból? Megmondjuk, kit érdemes elkerülni vizsgák előtt.

Vizsga előtt: nem tudok semmit, meg fogok bukni!
Vizsga után: csak két pontot veszítettem!

Mindenkinek van egy-két ilyen csoporttársa. Ő pánikol a legjobban, pedig két hétig mást sem csinált, mint magolt reggeltől estig. Elhiteti veled, hogy sorstársak vagytok, mert ő aztán nem tud semmit. Akkor jön a meglepetés, amikor tételkidolgozás közben végighallgatod, hogyan rukkol elő egy fél tanulmánykötetre elegendő infóval.

©

Gyere, igyunk meg egy sört/fröccsöt/koktélt.
Majd utána tanulsz!

Könnyű neki igent mondani, csak éppen nem éri meg. Az egy sört/fröccsöt/koktélt mindig követi egy második és harmadik, így egyszer csak azon kapod magad, hogy már hajnal három van, és másnap vizsga.

©

Ez a vizsga? Ez valami borzalmas. 
Három hete tanulok rá, de tuti, hogy meg fogok bukni.

A paragép. Nem érdemes vele beszélgetni a vizsgaidőszakban, mert a végén még elhiteti veled, hogy te sem fogsz átmenni.

Minek tanulsz?
Arra van az UV-hét/a keresztfélév/dékáni engedély!

Ő tényleg nem tanul a vizsgákra, így aztán "örök egyetemista", nyolc-kilenc éve egyetemre jár. Nem érdemes követni a példáját, hacsak nem harmincévesen akarod megkapni a diplomádat.

©

Én már mindent átnéztem kétszer, és az ajánlott szakirodalmat is elolvastam. Be is mentem a XY profhoz, hogy megkérdezzem, mi alapján dolgozta ki elméletét a Z-ről. Másfél órát beszélgettünk szakmai dolgokról.

A pedál. Mellette mindig felkészületlennek érzed majd magad, pedig nem kellene. Kerüld el, ha tudod.

Ez a tíz legidegesítőbb dolog, amit egy egyetemistának mondhatsz vizsgaidőszakban. A tökéletes időbeosztásról itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!