szerző:
Eduline

"A mai napon óriási megtiszteltetés érte a KVIK összes tanárát és hallgatóját, hiszen jelenleg is ők jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot a hazánkba látogató kínai miniszterelnökre nézve. Az igazán szerencsések még rendőri kíséretben is részesültek" - olvasható a BGE memes Facebook-oldalon.

"Meddig tart a suli? - kérdezik a rendőrök. Hát még sokáig. Bezzeg ha kaptunk volna egy nap szünetet…" - olvasható a posztban, amely kedd délután jelent meg, egy fotóval együtt.

©

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt Budapest több pontján - finoman fogalmazunk - nehéz volt közlekedni, de valószínűleg a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar hallgatóinak volt a legnehezebb dolga. 

Lezárták ugyanis a forgalom elől a Kossuth Lajos teret és környezetét 12 órakor, és várhatóan 21 óráig ez így is marad, a 2-es metró ebben az időszakban megállás nélkül áthalad az állomáson. Emellett 14 és 15 óra között, majd 19.30 és 20.30 között mintegy fél órára a Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat is lezárják - a BGE KVIK épülete pedig az Alkotmány utcában van.