szerző:
Eduline

A külföldi továbbtanulás továbbra is népszerű a magyar egyetemisták körében, jelenleg több mint 10 ezren tanulnak főként nyugat-európai és amerikai egyetemeken. A legnépszerűbb ország továbbra is Ausztria, Németország és az Egyesült Királyság - derül ki az Engame Akadémia kutatásából.

A legtöbb célországban 5-15 százalékkal emelkedett a magyar egyetemisták száma - olvasható a kutatási összefoglalóban. A legtöbb országból egyébként nem állnak rendelkezésre pontos statisztikák arról, hogy hány magyar diák tanul a helyi felsőoktatásban. Az Engame Akadémia kutatásában elsősorban az EUROSTAT, az OPEC, a UCAS és a US Institute of International Education adataira támaszkodva készítette el szakértői becslését a külföldön tanuló magyar egyetemisták számáról.

©

Népszerűek a brit egyetemek

A brit UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) adatbázisa alapján a 2015-ös évhez képest tavaly 11%-kal nőtt a brit egyetemek alapszakjaira jelentkező magyarok száma. A 2016-ban jelentkező 880 diák közül 65%-nak sikerült is bekerülnie valamelyik brit egyetem legalább egy alapszakára – közülük 60-an az Engame Akadémia volt diákjai.

©

"Az Egyesült Királyság egyetemei iránt egyelőre az elmúlt évek tendenciáihoz hasonlóan magas az érdeklődés, a Brexit körüli bizonytalanság azonban az elkövetkező években más népszerű célországok felé irányíthatja a UK-beli felsőoktatás iránt érdeklődőket" - áll a kutatási összefoglalóban.

Egyre többen tanulnak az Egyesült Államokban is

Az USA-ban tanuló magyar diákok száma is nőtt az elmúlt években. A 2015/16-os
tanévben összesen 773 magyar diák tanult az Egyesült Államok valamely  felsőoktatási intézményében (alapszakon, mesterszakon vagy doktori képzésben). Ez 7%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

©