szerző:
Eduline

Hosszú évekre börtönbe kerülhetnek azok, akik egy debreceni gimnáziumban és az egyetemen is marihuánát árultak. Amelyet kémiakönyvnek hívtak.

©

2014 ősze és 2015 tavasza között a hat vádlott 50 embernek adott el több mint 1 kiló marihuánát. A vevők többsége külföldi egyetemista volt - írja a hvg.hu.

 A vádlottak a Debreceni Egyetem hallgatói, egyikük pedig gimnazista. A vevőkkel egy közösségi profilon keresztül tartották a kapcsolatot. A marihuánát könyvként, kémiaként vagy kémiakönyvként emlegették, és számot rendeltek hozzá, amely a kábítószer mennyiségét jelentette. A kábítószert a Debreceni Egyetem Kémia Épületében vagy annak környékén, vagy a dohányzóhelyen értékesítették, grammjáért 2-3 ezer forintot kértek.

A vádlottak 2014-ben egy másik kábítószeres ügyben kerültek képbe, és egy gyanúsított vallomása alapján indult el a nyomozás, melynek során mindegyikük telefonját lehallgatták. A bíróság első fokon 5 év 6 hónap és 3 év 10 hónap közötti börtönbüntetésre ítélte a vádlottakat, az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

Folytatódik a per: az igazságügyi szakértő szerint szexelt diákjával a budapesti tanár

A férfi az egyik fővárosi gimnáziumban és a Budapesti Honvéd utánpótlását adó Magyar Futball Akadémián is tanított. Hétfőn az igazságügyi szakértő meghallgatásával folytatódott annak a férfinak a pere, aki ellen többrendbeli szexuális kényszerítés bűntette, kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás - írja a hvg.hu.