szerző:
Eduline

Gondban vagytok a karácsonyi ajándékokkal? Nem tudjátok, mit adjatok a csoport- vagy kolis szobatársaitoknak? Szűk a költségvetés, úgyhogy nem tudtok több ezer forintot ajándékra költeni? Íme, három ötlet.

Wifi-térkép

Ki ne örülne egy olyan térképnek, amelyen az összes olyan kávézót, múzeumot, parkot és könyvtárat feltüntették, ahol van ingyen wifi, és még jelszó sem kell a használatához? Ilyen térképeket bőven találhattok (például itt és itt), de egy kézzel készített - offline - verzió karácsonyi ajándéknak is tökéletes, pláne, ha személyre szabjátok: olyan városrészekről készítsetek térképet, ahol gyakran megfordultok (koli környéke, egyetem, könyvtár és így tovább), ha pedig a kedvenc szórakozóhelyeiteket is feltüntetitek a sörárakkal együtt, garantált a siker.

Szakácskönyv - kolisoknak

"Kolis vagyok és éhes. Mondom, mim van. Mit lehet ebből csinálni?", "Mit lehet főzni zacskós rizsből és maradék szalonnából?" - mivel egymást érik az ehhez hasonló kérdések a gyakorkerdesek.hu-n, szerintünk hiánypótló ajándék lehet a kolis szakácskönyv. Semmi más nem kell hozzá, mint néhány filléres, kolis körülmények között is elkészíthető étel receptje és egy füzet, de ha nagyon profik akartok lenni, el is készíthetitek és le is fotózhatjátok a fogásokat, a képeket pedig beragaszthatjátok a szakácskönyvbe. Érdemes olvasgatni a Kolikuktát, amely sajnos már nem frissül, de így is jó alap.

©

Kupon

Ez az ajándék sem kerül pénzbe, de annál hasznosabb: háromalkalmas masszázsbérlet (persze a "szolgáltató" maga az ajándékozó), asztalfoglalás (na nem a kedvenc kávézótokban, hanem a vizsgaidőszakban teltházas könyvtárban), jegyzetkupon (ki ne örülne annak, ha megkapná azoknak az előadásoknak a jegyzetét, amelyekről hiányzott?).

©