szerző:
Eduline

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Cikksorozatunkban azokról a helyekről olvashattok, ahol elfogadható áron ebédelhettek. Ötödik rész: a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének környékét térképeztük fel.

Campus klub és menza (Üllői út 119.)

©

Az abszolút kedvenc. A legigényesebb és a legnagyobb választékkal rendelkező étterem a közelben - bár még csak két hónapja, január 6-án nyitott. Fiatalos, hallgatóbarát hely, amit mi sem bizonyít jobban, hogy még az itallapot is az iskolai ellenőrzők mintájára készítették el, és a diákigazolvány felmutatásáért 10 százalék kedvezmény jár az italokra. Ha már a pénznél tartunk: főételeket már 450 forinttól kínálnak, ottjártunkkor a sajtos hekkfilé 650 forintba került, amihez jó adag párolt zöldséget ettünk 190 forintért.

©

Minden friss és finom, a levesek például 250-450 forintba kerülnek, de ottjártunkkor 350 forintért desszerteket is lehetett kapni a császármorzsától kezdve a csokis tekercsen át a gyümölcsös tejberizsig. A kínálat naponta változik, azonban vannak fix szereplői is az étlapnak: múlt héten például rántott sajt (650 forint), valamint sajttal és sonkával töltött csirkemell volt (550 forint).

A klubhelyiség
©

A Campus klub és menza tökéletes lehet akkor is, ha két óra között egy kis csocsóval eresztenétek ki a fáradt gőzt, kávéznátok vagy söröznétek egy jót az órák után. A menza 11 és 16 óra között tart nyitva, míg a klub hajnali egyig.

Vidéki Ízek Háza (Üllői út 115/a.)

©

A Bárka Színházzal szemben lévő kis helyen a házias, magyaros ízek dominálnak. A naponta változó menüt 800 forintért kínálják, ottjártunkkor éppen paradicsomleves rotyogott a tűzhelyen, második fogásként pedig zúzapörköltet vagy rakott zöldbabot lehetett választani.

©

Nagy örömünkre (150 forintért) palacsinta is volt: kakaós, túrós, illetve fahéjas és lekváros. A korán kelők reggelit is kaphatnak: 300 forintért van joghurtos müzli, 250 forintért tojásrántotta, hamburger pedig már 450 forinttól. Tízszázalékos kedvezményt kaphattok, ha felmutatjátok a diákigazolványotokat. A Vidéki Ízek Háza 6 és 22 óra között tart nyitva.

Feng Wei Kínai Büfé (Üllői út 121.)

©

Ha sem a magyaros ízeket, sem a klasszikus „menzaételeket” nem kívánjátok, itt 690 forintért menüt is kaphattok: csípős, chilis csirkehúst rizzsel; szezámmagos csirkét főtt rizzsel, illetve illatos-omlós csirkét – szintén rizzsel. A sült ráknak 100 forint darabja, a csipős-savanyú levesért pedig 200 forintot kérnek. Nem talponálló, így ha nem akarjátok az egyetemen elfogyasztani az ebédeteket, nyugodtan leülhettek. Nincsenek sokan, ottjártunkkor alig lézengtek néhányan, pedig ebédidő volt. A büfé hétköznapokon 10 és 22 óra között tart nyitva.

Trio Pizza (aluljáró Nagyvárad tér)

©

Ha a nagy rohanásban negyedórátok sincs az ebédre: itt 200 forintért vásárolhattok pizzaszeletet, gyrost pedig 550 forintért. A kicsi gyrostál 700 forintba, míg a nagy egy ezresbe kerül, de van falafel szendvics is 500 forintért, valamint hamburger 250-ért. A Trio Pizza Nagyvárad téri étterme hétköznapokon reggel hat és este tíz között van nyitva. A 200 forintos pizzáról korábban már írtunk - itt olvashatjátok el cikkünket.

Pizzaboy Pizzéria és Étterem (Üllői út 91/b)

©

Elég sokáig tekeregtünk a Nagyvárad téren éttermek után kutatva, így végül úgy döntöttünk, megnézzük, mi a helyzet a Klinikák környékén. A Pizzaboy például azért volt szimpatikus, mert a pizzák mellett tartalmasabb ételeket is készítenek. Levesek például már 350 forinttól vannak (zöldborsó és  fokhagymakrém), de 450 forintért húslevest is rendelhettek.

Tésztákat 650 forintért lehet kapni, vannak főzelékek is 450 forintért, illetve frissensülteket, salátákat is készítenek, de az édesszájúaknak sem kell elkeseredniük, az ebédet simán lefojthatják egy somlóival 390-ért, vagy tiramisuval 490-ért. A Pizzaboy hétfőtől szombatig, 11 és 22 óra között tart nyitva.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok. Az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, a 200 forintos pizzázókról itt találjátok cikkeinket. Budapest legjobb levesező helyeiről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!