szerző:
Eduline

A Balaton-átúszás megint elmarad, de közben dübörög a foci-vb, szombaton éjszaka is nyitva lesznek a cirkuszok, Visegrádon pedig palotajátékot tartanak, tehát unatkozni biztosan nem fogtok. Hétvégi programajánlónk.

©

Cirkuszok éjszakája és palotajátékok

Július 12-én rendezik a Cirkuszok éjszakáját: a budapesti és több Balaton-parti cirkuszban rendeznek késő esti, éjszakai programokat. Ráadásul ezen az éjszakán ünneplik a Fővárosi Nagycirkusz 125. születésnapját. Ha szeretitek a cirkuszt, akkor most érdemes elmenni. De nem csak a nagycirkusz ünnepli a születésnapját: idén rendezik meg a 30. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat, július 11. és 13. között. A középkor rajongóinak kötelező.

Szocio-kulturális séták

Ezen a hétvégén is lesz tematikus városnéző túra a Budapest Beyond Sightseeing szervezésében, ezúttal a nyolcadik kerületben, szombaton például Málló Pompa címmel. A túrák 1,5-3 órásak, 1500 forintba kerülnek. A tematikus sétákról szóló cikkünket itt olvashatjátok.

Freestyle foci, ha a vb-döntő nem elég

Július 13-án, 17 órától a Lánchíd pesti hídfőjénél található Raqpart bár teraszán rendezik a Red Bull Strees Style bajnokság selejtezőjét. A versenyzőknek három percük van arra, hogy különböző trükkökkel lenyűgözzék a zsűrit, amelynek egyik tagja a kétszeres világbajnok Szász Kitti.

Híres magyar nők, semmi retus

Szombatig nyitva tart Fábián Évi Nők Magyarországon 2 című kiállítása az Országos Széchényi Könyvtár Ars Librorum Galériájában. Fábián ismert színésznőket, énekesnőket, sportolókat, képzőművészeket, politikusokat fotózott saját, kényelmes közegükben, smink nélkül, akár pizsamában. Ha Péterfy Borit, Schell Juditot, Karafiáth Orsolyát, Cseke Esztert, Molnár Piroskát, Harcsa Veronikát és sok más hírességet csak alapos retusálás után ismernétek fel, nézzétek meg a kiállítást. Beiratkozott tagoknak ingyen, látogatóknak 400 forintos áron, nyitva tartási időben.

Fogadjatok örökbe kutyákat

Mundruczó Kornél új, cannes-i fődíjas filmjének, a Fehér Istennek a stábja már régebben is szervezett örökbefogadási napot, a filmben játszó mintegy 280 kutya többségének már sikerült új gazdát szerezniük. Most az Illatos úti kutyáknak szerveznek örökbefogadási napot július 13-án, 10 és 15 óra között. Ha szeretitek a kutyákat vagy láttátok a filmet, akkor érdemes elmenni, hiszen találkozhattok a stábbal, és megnézhetitek, hogyan képezték ki a kutyákat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!