szerző:
eduline/mti

A hűvös mozitermekbe menekülnétek a hőség elől? Mutatjuk, milyen filmekre érdemes jegyet váltani.

Forgalmazásának második hétvégéjén is az észak-amerikai kasszasikerlista élén maradt a Misson: Impossible sorozat legújabb része, az Utóhatás; az akcióthriller 35 millió dollárral könnyedén maga mögé utasította a hétvége vezető premierfilmjét, a Barátom, Róbert Gidát, amelyre a várakozások alsó határát súrolva mindössze 25 millió dollár értékben váltottak jegyet.

A családi fantasy egyike lett azon ritka Disney-produkcióknak, amelyek nem a bevételi ranglista élén indítottak. A csalódottságot kompenzálhatja, hogy egy másik Disney-film, a Fekete Párduc lett az amerikai filmek történetében a harmadik olyan mozi, amelynek árbevétele a hazai piacon elérte a 700 millió dollárt. (Világszerte már 1,3 milliárd dollárt hozott.)

Egy másik premierfilm, A kém, aki dobott engem című akcióvígjáték, a harmadik helyen indított 12,4 millió dolláros jegyárbevétellel.

A negyedik helyen az új Mamma Mia-film végzett 9 millió dollárral, az ötödik A védelmező 2 lett 8,7 millióval. A Sötét elmék című sci-fi fantasy 5,7 millió dolláros bevétellel indított.

Kihasználnátok a hétvégi jó időt? Mutatjuk az ingyenes strandokat

Itt a nyár és hamarosan az év vége is, ha ti is szeretnétek olcsón megúszni a hétvégi strandolásokat, akkor itt van pár ötlet a Balaton-parti szabadstrandokra. Balatonberény - Csicsergő sétányi szabadstrand A község szabadstrandja közvetlenül a fizetős községi strand mellett, annak keleti szélénél található.