szerző:
Eduline

Hamarosan kiderül, kit hova vettek fel. Addig is érdemes már most felkészíteni a telefonotokat a hallgatói élet viszontagságaira.

Jegyzetek

©

A Notebook alkalmazás nevén nem sokat agyaltak, a küllemén annál inkább látszik a munka. Az írásbeli jegyzetelésre és hangrögzítésre is alkalmas applikáció ugyanazt tudja, mint az Evernote, csak különlegesebb dizájnt kapott. Előadásokra kiváló, de ha a buszon ugrik be egy nagy ötlet, akkor is érdemes elindítani.

Ébresztő

©

Unod már, hogy minden reggel valami förtelmes zaj ököllel csapkodja az agyadat? Ennek vége, ha letöltöd a Dawn Chorus alkalmazást, ami 20 fajta madárcsicsergést tartalmaz. Képzeld el, mennyivel jobb hangulatban mész a reggel nyolcas előadásra, ha egy rigó ébreszt.

Emlékeztető

©

A Finish. azok számára készült, akik notórius halogatók. Az applikáció lényegében egy virtuális asszisztens, vagy főnök, attól függően, mennyire hallgatsz rá. Kijelölheted a feladatokat, és egy kedves kis hangjelzés a jutalmad, ha be is fejezed. Ha valamit nem fejezel be időbne, akkor viszont figyelmeztet.

Elektronikus könyvtár

©

Az alkalmazás segítségével hozzáférhetünk mobil eszközökön a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) adatbázisához, amiből többek közt magyar és idegen nyelvű könyvek, repertóriumok, újságok, dokumentumok és térképek kereshetőek ki és tölthetőek le. Jelenleg több, mint 13.000 dokumentum és hanganyag érhető el kategorizálva és kereshetően.

Több mint 108 ezer emberre vár nehéz hét: szerdán mindenki megtudja, merre tovább

Szerdán este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat: idén közel 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra. A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az Oktatási Hivatal (OH) közreműködésével, az OH informatikai algoritmusával határozzák meg, az eredményeket a felsőoktatási intézmények vezetői hagyják jóvá. Egy képzés ponthatárát az adott felsőoktatási intézmény kapacitása mellett a jelentkezők száma és eredménye is befolyásolja.