szerző:
Eduline

Már csak pár nap van hátra a ponthatárhúzásig, és szívesen levezetnétek a feszültséget némi filmnézéssel? Ajánlunk néhány szuper filmet, amit érdemes megnézni.

Álmodozók

A párizsi diáktüntetések idején, 1968-ban számtalan fiatal vonul utcára, hogy a francia oktatási rendszer ellen tiltakozzanak. Három diák számára azonban nem minden a harcról és az utcai ütközetekről szól: Isabelle és testvére, Theo az utcán találkoznak Matthew-val, az amerikai diákkal, aki néhány napja érkezett Párizsba.

A testvérek meghívják magukhoz a fiút - együtt fedezik fel saját érzelmi és szexuális identitásukat, megpróbálják megtalálni helyüket, megfogalmazni azokat az eszméket, amelyeket szolgálnának.

Mona Lisa mosolya

Az 1950-as évek Amerikájában járunk: a szabadelvű és bátor Katherine – akit az Oscar-díjas Julia Roberts alakít – Kaliforniából New Englandbe utazik, hogy művészettörténetet tanítson a Wellesley College leányiskolában. Azt gondolja, hogy tanítványai az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai, így aztán hatalmas csalódás éri, amikor ráeszmél, hogy a tekintélyes intézményben a megszokottnál is konzervatívabb légkör uralkodik, ahol egy fiatal lány számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű, mint a műveltség.

Katherine harcba kezd annak érdekében, hogy önálló gondolkodásra nevelje tanítványait, ezzel nemcsak a tanári kart, hanem a a diákok konzervatívabb tagjait is magára haragítva.

A szobatárs

Sara Iowa államból érkezett Los Angelesbe. Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem. Találkozik kollégiumi szobatársával, Rebeccával, aki megmutatja neki a várost, megosztja vele a ruháit.

Sara másokkal is összebarátkozik, és egyre kevesebb időt tölt a szobatársával. Egy idő után gyanakodni kezd, hogy a szobatársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert.

 Larry Crowne

A Tom Hanks által megformált Larry Crowne-t váratlanul kirúgják a munkahelyéről, így a szomszédja tanácsára beiratkozik egy főiskolára. Kiderül, hogy csupa lúzer figura jár oda. Hamarosan megtetszik neki a szónoklattant oktató, csinos Mercedes Tainot (Julia Roberts). Az sem riasztja el, hogy a nő ugyanúgy unja a tanítást, mint a férjét.

Négy film, amit kötelező megnézni még az érettségi előtt

Már az érettségire készültök, de hétvégén lazítanátok egy kicsit? Mutatunk négy olyan filmet, amit érdemes megnézni - van köztük két igazi kultfilm és egy zseniális francia vígjáték is. Moszkva tér Egy igazi kultfilm, amely 1989-ben játszódik - ez nemcsak a szocializmus utolsó éve, hanem az eddigi legnagyobb érettségi botrány ideje is.