szerző:
Eduline

Hétfő délután, fél háromtól demonstrálnak kaposvári hallgatók az egyetem dress code-ja ellen, a Facebookon szervezett...

©

Hétfő délután, fél háromtól demonstrálnak kaposvári hallgatók az egyetem dress code-ja ellen, a Facebookon szervezett esemény oldalán az áll: "érkezzetek strandpapucsban és/vagy törölközőben az egyetemre, és ebben az öltözékben vegyetek részt órán. Nem kell feltétlen teljesen levetkőzni, elég, ha valamelyiket felhasználjátok a napi viseletetekben. Figyeljetek oda, az egyetemen nincs túl meleg, ne fázzatok meg". A tiltakozók a kaposvári művészeti kar sportpályáján találkoznak, a rendezők közös teázással is készülnek.

A Kaposvári Egyetem rektora múlt heti utasítása szerint az intézmény hallgatói és oktatói a campuson nem viselhetnek strandpapucsot, miniszoknyát, pánt nélküli ruhát vagy rövidnadrágot. "Az utasítás be nem tartása a jogszabályokban és a belső szabályzatokban meghatározott jogkövetkezményeket vonja maga után" - olvasható a dokumentum záró rendelkezésében, mely sem az ellenőrzés mikéntjéről, sem annak konkrét következményéről nem tartalmaz információt, ha valaki eltér az előírás szerinti öltözetet viselésétől.

A Kaposvári Egyetem vezetése ragaszkodik ahhoz, hogy az oktatók és a hallgatók a mindennapokban és különösen az ünnepi eseményeken az alkalomhoz illő öltözékben jelenjenek meg - tudatta az intézmény vezetése, miután csütörtökön színészhallgatók egy csoportja kifejezte a nemtetszését azzal, hogy az óraadó tanárukkal együtt meztelenre vetkőztek egy teremben.