szerző:
Eduline

Háromágyas kolis szoba? Bérelt garzon a külvárosban? Ennél sokkal jobbat mondunk: szebbnél szebb luxuslakásokat lehet bérelni, méghozzá néhány lépésre az ELTE-től, a Corvinustól és a Képzőtől. Persze kell hozzá "némi" tőke - kiszámoltuk, hány havi ösztöndíjat kellene félretennetek egyhavi bérleti díjra.

1. Luxuslakás tetőterasszal, három erkéllyel

Mennyi? 19 havi ösztöndíj

Ez a 280 négyzetméteres luxuslakás például tökéletes választás (lenne) az ELTE-seknek: közel van a Váci utcához, az ELTE jogi karához, de a bölcsészkar és a pedagógiai-pszichológiai kar is mindössze negyedóra séta, hogy a romkocsmás vidéket ne is említsük.

©

A három hálószobás, három fürdőszobás lakásban - ahol egyébként van még egy hatalmas nappali, három erkély, egy tetőterasz, kétféle szauna, na meg klíma, padló- és falfűtés - három egyetemista kényelmesen lakhatna, már ha lenne rá pénze. Az albérleti díj havonta 876 ezer forint, vagyis fejenként 292 ezret kellene fizetni - ez 19 hónapnyi ösztöndíjnak felel meg.

©

2. Corvinusosoknak 810 ezer forintért

Mennyi? 27 havi ösztöndíj

Ez a két hálószobás luxuslakás két percre van a Dunától - de ennél sokkal fontosabb, hogy a Corvinus pesti campusától és az ELTE jogi karától is csak pár perc séta, úgyhogy a tízkor kezdődő előadásra elég tíz perccel korábban elindulni, és akkor még egy kávé is belefér.

©

Mindez persze nincs ingyen: a bérleti díj 810 ezer forint, és mivel "csak" két hálószoba van, a két lakónak tizenkilenc-tizenkilenc havi ösztöndíjat kellene félretennie ahhoz, hogy egy hónapig itt éljen.

©

3. Képzősöknek az Andrássy úton

Mennyi? 17 havi ösztöndíj

Havi 800 ezer forintért találtuk ezt a három hálószobás lakást az Andrássy úton, közel az Oktogonhoz - na meg a Magyar Képzőművészeti Egyetemhez. Úgyhogy: sikeres művésztanoncok, itt a lehetőség. Fejenként "csak" 17 havi ösztöndíjat kell félretenni egy havi bérleti díjhoz.

©