szerző:
Eduline

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban azokról a helyekről olvashattok, ahol elfogadható áron ebédelhettek. Negyedik rész: Budapest legjobb levesezős helyei, ahol három-négyszáz forintért beszerezhetitek az ebédnek valót.

Levesgyár

A Levesgyár nagy kedvencünk, ahol - csakúgy, mint a többi trendi levesezős helyen - poharakba adagolják a friss alapanyagokból és adalékszerek nélkül készült finomságokat. A meleg levesek 450 forintba kerülnek, akciós "termékek" azonban mindig vannak, ottjártunkkor a mentás zöldborsóleves 300 forintba került, de a gyümölcslevesek mellett volt még bolgár húsleves, citromos jérceleves, tejfeles palóc- és gombakrémleves is.

©

Az adagok sem rosszak, de aki egy levessel akarja elintézni az ebédet, válasszon a tartalmasabb verziók közül, a palócleves például ilyen. Persze a diétázókra is gondoltak: amikor ott voltunk, diétás feketeszeder-leves volt a menüben.

VIII. Horváth Mihály tér 16., reggel hat és este nyolc között van nyitva.

Mihez van közel?

Azok járnak a legjobban, akik Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusán tanulnak, ők két előadás között simán beszerezhetik a levesadagjukat, de a Semmelweis Egyetem több épületétől sincs messze.

LEVES.

A corvinusosok egyik kedvenc - amúgy trendteremtő - helye. Itt ettünk először pohárból levest, még 2012 elején, és jó szokásunkat meg is tartottunk, a választék ugyanis minden nap gazdag, az ízek pedig még mindig rendben vannak.

©

Ebédidőben hosszú sorok kígyóznak a hely előtt, 450 forint egy adag - ezen a héten bazsalikomos paradicsomleves, cukkinileves, szicíliai csirkeleves, curry-delhi csirkeleves és hideg málnaleves is lesz. A Facebookon minden héten megnézhetitek a heti ajánlatot.

V. Vámház körút 14., délelőtt tizenegy és este hét között van nyitva.

Mihez van közel?

A Corvinustól pár perc séta, ahogy a Károli bölcsészkaráról, a Szabó Ervin könyvtárból, az ELTE bölcsész- és jogi karának épületéből is kiszaladhattok ebédért két óra között.

Bors GasztroBár

Bár a Kazinczy utcai helyen tészta- és grillételek is vannak (meg még sok más), de mi leginkább a levesei miatt szeretjük. Hol máshol kóstolhatnánk meg például a medvehagymás csicsókalevest, a bodzás túrókrémlevest vagy éppen a spanyol csirkeragulevest? Ez utóbbi annyira új, hogy ma főzték először - spenóttal, paradicsommal és főtt tojással. Mindez pár száz forintért.

©

VII. Kazinczy utca 10., fél tizenkettőtől este kilencig van nyitva.

Mihez van közel?

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karától két perc (sincs), de az ELTE bölcsészeinek is csak öt perc séta.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok. Az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, a 200 forintos pizzázókról pedig itt találjátok cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!