szerző:
Eduline

Megmutattuk, milyen lesz az AKG szeptemberben induló általános iskolája, kiderült, hogy újabb diákbántalmazási esetre derült fény a hetesi iskolában, komoly elismerést kapott egy magyar matematikus - ezek voltak a hét hírei.

„Nálunk nem lesznek egységes, frontális foglalkozások” - indul az AKG általános iskolája

Nem lesznek tantárgyak, helyette kompetenciaterületeket határoznak meg, a napirendet pedig nem az óra-szünet-csengő háromszögre fűzik majd fel – mondta az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) szeptemberben induló általános iskolájáról Niedermüller Anna, a projekt felelőse. Hogyan értékelik majd a diákokat, és miért lesz „majdnemiskola” az „AKG általános”? Az interjút itt olvashatjátok el.

©

Rangos nemzetközi elismerést kapott a magyar matematikus

Székelyhidi László elnyerte a német "nemzeti Nobel-díjnak" is nevezett Leibniz-díjat. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Videóban üzennek a diákok: ezért tüntetnek január 19-én

Több ezren jelezték, hogy részt vesznek január 19-én a „Ne menj suliba!” címen meghirdetett diáktüntetésen. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Kiderült, szerintetek melyik Budapest legszebb egyetemi épülete

Decemberben megkérdeztünk titeket, szerintetek melyik Budapest legszebb egyetemi épülete. Az első kört toronymagasan a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) épülete nyerte meg, a második a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem lett, a harmadik helyen pedig az ELTE Egyetem téri épülete végzett. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Kirúgták az iskolaigazgatót, aki könyvvel verte fejbe hatodikos diákját

Kirúgták a somogyi Hetes általános iskolájának igazgatóját, mert könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte az egyik diákját. A teljes cikket itt olvashatjátok el.