szerző:
MTI

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetőivel tárgyalt kedden, javaslatot kért tőlük az egyetem hatékonyabb működtetésére - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Napi Gazdaságnak.

©

A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár úgy fogalmazott: "az államtitkárság optimálisabb, átgondoltabb működést szeretne, amit az egyetem vezetésével történt keddi találkozón is megerősített".

Palkovics László a problémákkal kapcsolatban kiemelte az egyetem karai közti együttműködés hiányát, az intézményen belüli párhuzamosságokat. Példaként említette többek között, hogy 2 nyelvi központot is működtet az egyetem, egyet Pesten, egyet Budán, ökológiai tanszéke van az egyetemnek Budán, Pesten pedig a Gazdaságtudományi Kar Környezettudományi Intézete működik.

Még több infó

Feldarabolják a Corvinust, több szak megszűnik

A Corvinus felosztása: készek mindent megtenni az intézményért

A problémák megoldására az államtitkár több lehetőséget is említett, hangsúlyozva, hogy először az egyetemnek kell a belső viszonyokat kitalálnia. "Összeolvadhat a Budapesti Műszaki Egyetemmel a Corvinus, és újra létrejöhet az egykori József Nádor Egyetem, vagy marad a jelenlegi felállás. Ehhez azonban szükséges, hogy mind az egyetemen belüli, mind az egyetemek közötti együttműködések megfelelően működjenek a képzések tekintetében" - mondta.

A Corvinus működésével kapcsolatban megjegyezte, hogy el tudja tartani magát az intézmény, ám az egykori Közgazdaságtudományi Egyetem finanszírozza részben a budai karokat is.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy senki sem akarja a Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE) szétválasztani, vagy az épületeit eladni. A budai campuson folyó képzések a legjobbak, vagy a legjobbak között vannak országos szinten az agrárképzés területén.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!