szerző:
Eduline

A végzős egyetemisták és diplomás pályakezdők élete sok filmest megihletett már. A College Candy válogatása. 1.

A végzős egyetemisták és diplomás pályakezdők élete sok filmest megihletett már. A College Candy válogatása.

1. Diploma előtt (The Graduate – 1967)

A klasszikus mozi sztorija szerint Ben (Dustin Hoffmann) éppen most fejezte be az egyetemet, és a jól bevált forgatókönyv alapján arra készül, hogy feleséget és biztos állást találjon. Egy baráti összejövetelen azonban egy középkorú hölgy karjaiban találja magát, és ezzel szertefoszlanak korábbi álmai.

2. Szent Elmo tüze (St. Elmo’s Fire – 1985)

A film hét barátról szól, akik azután is rendszeresen találkoznak törzshelyükön, a Szent Elmo nevű kocsmában, hogy lediplomáztak a Georgetown Universityn. A csapat összetartása azonban lassan bomlani kezd, ahogyan az egyéni érdekek lassan mindenki életében fontosabbá válnak.

3. Nyakunkon az élet (Reality bites – 1993)

A film főszereplője, Lelaina asszisztensként dolgozik egy televíziócsatornánál, titokban pedig filmet forgat saját generációjáról. A Nyakunkon az élet egy céltudatos pályakezdő önmegvalósítási kísérleteiről és a felnőtté válás nehézségeiről szól.

4. Út a vadonba (Into the Wild – 2007)

Sean Penn filmjében a frissdiplomás Christopher hátat fordít a biztos megélhetést jelentő, ám szerinte unalmas életnek, és elindul, hogy meghódítsa Amerikát.

5. Tiny Furniture (2010)

Lena Dunham filmje egy 22 éves friss diplomás lányról szól, aki hazaköltözik művész édesanyjához. Aurának egyelőre fogalma sincs, mit kezdjen az életével, filmelmélet szakos diplomáját fölöslegesnek érzi, és még számtalan problémával szembesül az egyetem után. A világ legemlékezetesebb tanárai a filmvásznon – összefoglalónkat itt olvashatod.