szerző:
Eduline

Nincs más dolgotok, mint hogy lélegezzetek, és nyitva tartsátok a szemeteket.

A koccintás már a múlté?

Egy újonnan nyílt londoni bárban az Alcoholic Architecture-ben egszerűen bele kell sétálni egy alkoholfelhőbe, amelyben a légzés által, illetve a bőrön és a szemgolyókon keresztül a ''hagyományos'' módszernél negyven százalékkal gyorsabban be lehet rúgni - írja az IFL Science.

A párolgó alkohol annyira erős, hogy a vendégeknek védőruhát kell viselniük, nehogy túlságosan kiüssék magukat a párolgó röviditalokban és koktélokban.

Az alapítók szerint a módszer előnye, hogy kíméli a májat, és az extra kalóriák miatt sem kell aggódniuk azoknak, akik alkoholra vágynak. A kritikusok azonban éppen amiatt aggódnak, hogy a szer így azonnal az agyba megy, amely a fiatalabbak esetében akár komoly károsodást is okozhat.

A tulajdonosok szerint nincs miért aggódni, mivel minden egészségügyi és biztonsági intézkedést megtettek, és orvosokkal dolgoztak együtt az ideális dózis meghatározásában.

A vendégek csak ötven percet tölthetnek a zárt, alkoholfelhős teremben, ami egy nagy gin tonicnak felel meg. Igaz, folyadék formájában is lehet alkoholt venni. A kísérleti jellegű bár 2016 elejéig tart nyitva, úgyhogy ha kipróbálnátok, siessetek.

Tudományos érdekességek

Haldoklik az univerzum

3D-s hologramkijelző a mobilodból 10 perc alatt

Csak a nemi betegek plasztikáztattak?

8 érdekesség, amit tuti nem tudtál a Földről

Ezért van rád nagy hatással a zene

Tudhat, hogy már hat íz van?

Be akarták bizonyítani, hogy a kávé öl

Eddig boldogan tömted magadba a kólát? Ezután nem fogod

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!