szerző:
Eduline

Akár a felsőoktatási törvényt is módosíthatják a fonyódligeti gólyatáborban történt nemi erőszak miatt - mondta a felsőoktatási államtitkár a Hír TV-nek.

©

Palkovics László felsőoktatási államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, a kormány a felsőoktatási törvény módosításával csökkentheti a hallgatói önkormányzatok jogosítványait. Az államtitkár megjegyezte: több bejelentés is érkezett arról a minisztériumba, hogy diákokat értek inzultusok egyetemi rendezvényeken.

"Mindenképpen át kell gondolnunk, hogy azok a lehetőségek, amelyekkel a hallgatói önkormányzati rendszer rendelkezik, ezek a jogosítványok valóban társulnak-e azzal a felelősséggel, ami ehhez hozzátartozik" – fogalmazott Palkovics.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, megerőszakoltak egy lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában augusztus 29-én éjszaka. A nemi erőszakkal a rendezvény fotósát gyanúsítják.

Az ELTE vezetése az üggyel kapcsolatban csütörtökön sajtótájékoztatót tartott. Mezey Barna rektor azt mondta, teljesen megreformálják a táborok szervezését, több hallgatói önkormányzatot pedig felfüggesztenek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!