szerző:
Eduline

Nem csak nappali tagozaton jár a diákigazolvány, a kedvezmények terén azonban az esti és levelező tagozatos diákokra más feltételek vonatkoznak. Íme, a részletek.

©

Iskolarendszerű OKJ-s képzésben és a felsőoktatásban is jár az esti és levelező tagozatos diákoknak, hallgatóknak a diákigazolvány. Az estis diákigazolvány gyakorlatilag ugyanazokra a kedvezményekre jogosít fel titeket, mint a nappalis, a levelező tagozatosok viszont rosszabbul járnak. Tíz spórolási tipp egyetemistáknak.

A MÁV, a Volán és a BKK járataira nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal féláron vehettek menetjegyet bármilyen viszonylatban, és 90 százalékos kedvezménnyel válthattok tanulóbérletet a lakó- vagy tartózkodási helyetek, illetve az iskola között. A levelezősök nem vásárolhatnak tanulóbérletet, viszont félárú menetjeggyel közlekedhetnek a lakóhelyük és az iskola között. A MÁV diákkedvezményeiről bővebben itt, a Volánéról itt, a BKK-éról pedig itt tájékozódhattok.

A kulturális kedvezményeket ugyanúgy vehetitek igénybe, bármilyen tagozaton tanultok. A nyilvános könyvtárakba féláron iratkozhattok be, és több állami múzeum kiállításait is féláron vagy ingyen nézhetitek meg, ha még nem múltatok el 26 évesek. Így járhattok múzeumba teljesen ingyen.

Az előző évre, félévre érvényes matricák október 31-ig érvényesek, eddig használhatjátok ki a kedvezményeket. Ha még nem kaptátok meg az új diákotokat, az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolást is használhatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!