szerző:
Eduline

A METU-n végzettek többsége Budapesten dolgozik, és csak kevesebb mentek külföldre. A többség a végzettségének megfelelő állásban helyezkedett el.

Az elmúlt három évben az alap-, illetve mesterképzésen végzett hallgatók közel negyede vezetői pozícióban dolgozik, vagy saját vállalkozással rendelkezik – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) kutatásából, amely az intézmény hallgatóinak karrierútját vizsgálta.

A METU-n végzett hallgatók 94 százaléka rendelkezik állandó, vagy alkalmi munkahellyel, közel 15 százalékuk vezetőként dolgozik, míg 8 százalékuk saját vállalkozásba kezdett.

Érdekes adat, hogy a végzettek háromnegyede Budapesten helyezkedett el, 20 százalék vidéken, 2 százalék külföldön dolgozik.

A budapesti elhelyezkedés túlsúlya már nem olyan meglepő, ha azt nézzük, hogy a végzettek többsége a marketing, reklám, PR, HR, munkaügy, idegenforgalom, valamint a kereskedelem és értékesítés területén helyezkedett el.

A kérdőívet kitöltők kétharmada azt állítja, hogy munkaköre illeszkedik ahhoz, amit az egyetemen tanult, tehát a "szakmában helyezkedett el".