szerző:
Eduline

Nincs több ezer forintotok színház- vagy mozijegyre, múzeumi belépőre vagy könyvekre, pedig rátok férne egy kis kikapcsolódás? Pénztárcakímélő megoldásokat gyűjtöttünk.

Színház 600-700 forintért

A legtöbb magyarországi színház csatlakozott a a Ma este színház nevű kezdeményezéshez - ezen az oldalon minden nap körülbelül 30-35 aznap esti előadásra vásárolhattok jegyet, persze "last minute áron".

©

Az, hogy pontosan milyen előadásokra kínálnak jegyet, attól függ, hogy mennyi jegy maradt még, így ha szeretitek a színházat, érdemes feliratkozni a hírlevélre.

Second hand irodalom

Ha a tankönyvek megvásárlása után már csak néhány száz forintotok jut könyvekre, pedig szívesen vadásznátok jó regényekre, ismeretterjesztő kiadványokra vagy verseskötetekre, nézzetek szét a Petőfi Csarnok bolhapiacán - a belépő 150 forint, cserébe olcsó és/vagy régi könyvek közül válogathattok.

©

Ha szeretitek a használt könyveket, érdemes szétnézni az antikváriumokban is - van, ahol már 100 forintért találtok kiadványokat.

Mozi diákigazolvánnyal

A diákigazolványotokkal olcsóbban válthattok jegyet nemcsak a multiplex, hanem a művészmozik műsorára is. A diákjegy 800-1100 forint, de van olyan mozi, amely a hét meghatározott napján olcsóbban kínálja a belépőket.

Múzeum ingyen

A múzeumok állandó kiállításaira a hónap bizonyos napjain ingyen mehettek be, ha 26 évnél fiatalabbak vagytok - érdemes kihasználni ezt a lehetőséget.

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Néprajzi Múzeum állandó kiállításait például minden hónap első vasárnapján nézhetitek meg ingyen, míg a Magyar Földrajzi Múzeumba a hónap első hétvégéjén nem kell belépőjegyet venniük azoknak, akik 26 éven aluliak, vagy 18 évnél fiatalabb diákot kísérnek. A többi budapesti múzeumról itt olvashattok.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!