szerző:
Eduline

A jövőben nem vehetik fel engedély nélkül az egyetemi előadásokat a University of Missouri hallgatói.

A jövőben nem vehetik fel engedély nélkül az egyetemi előadásokat a University of Missouri hallgatói. Az intézkedést azután hozták, hogy tavasszal vírusként terjedt az interneten, és ezáltal illetéktelen kezekbe került az egyik tanóra felvétele – írja a Huffington Post.

University of Missouri
©

A hallgatóknak a tanáruktól és a többi diáktól is írásos engedélyt kell kérniük, ha rögzíteni akarják az órán elhangzottakat. Az egyetem vezetősége szerint ezzel a korlátozással azt szeretnék elkerülni, hogy a diákok és a tanárok bármikor viszontláthassák magukat az interneten. Ha ugyanis ezentúl is bárki bármikor felvehetné az előadásokat, az órákon senki nem merne nyíltan beszélni.

Az új szabály védi az osztályterem szentségét: a diákok és a tanárok így bátran elmondhatják a véleményüket – érvelt Steve Graham, a University of Missouri tanulmányi elnökhelyettese.

Néhány professzor azonban nem ért egyet az intézkedéssel, mert szerintük így kevesebb diákhoz jutnak majd el az órákon elhangzott fontos ismeretek. „Az adófizetők pénzén működik az egyetem, az előadások nyilvánosak, ezért nem tartjuk jó ötletnek a hang- és videófelvételek korlátozását” – mondta Charles Davis, az egyik újságírást oktató professzor. Más egyetemek azonban önként terjesztik az interneten az előadásaikat – összefoglalónkat itt olvashatod.