szerző:
Eduline

November 6-ig pályázhattok a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjra, amellyel külföldi rész- vagy továbbképzésen, alkotó- vagy kutatómunkában vehettek részt.

©

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjra 40 évnél nem idősebb, mesterdiplomát szerzett magyar állampolgárok pályázhatnak. A jelentkezéseket két katógeriában bírálják el: a posztdoktori kategóriában a PhD- vagy DLA-fokozatot szerzett kutatókat, illetve művészeket, a predoktori kategóriában pedig a doktori fokozattal még nem rendelkezőket díjazzák - ez utóbbiban előnyt élveznek a disszertációjukon dolgozó PhD-hallgatók.

Az ösztöndíj 3-8 hónapra szól, és - a rendelkezésre keret függvényében - legfeljebb 6 hónappal lehet meghosszabbítani. Minden tudományterület kutatói és hallgatói pályázhatnak, azok is, akik korábban már elnyerték az ösztöndíjat. Legkorábban 2015. áprilisában lehet utazni. Milyen ösztöndíjakra pályázhatnak az egyetemisták és a főiskolások? Itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A szálláshoz és a kinti tevékenységhez szükséges kiadásokat támogatják, és az egyszeri oda-vissza út költségét is állják. A pályázathoz mellékelnetek kell többek között magyar és angol nyelvű önéletrajzot, publikációs jegyzéket (művészek esetében portfóliót), két ajánlást, magyar és angol nyelvű munkatervet, a fogadó intézmény igazolását, költségtervet, az egyetemi diploma/doktori oklevél, valamint a nyelvvizsga-bizonyítványt fénymásolatát.

A pályázatot online a Magyar Ösztöndíj Bizottság honlapján, illetve postai úton is be kell nyújtani, a határidő november 6. A pályázati felhívást itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!