szerző:
Eduline

Ha a vasárnap délutánt szeretnétek egy jó film előtt tölteni, ajánlunk párat. Ezek könnyed vígjátékok, a ranker.com szerint a legjobb filmek, amik csak az egyetemi koleszokról készülhettek.

Party zóna
IMDb 7,6

Két új, elsős diák költözik a főiskola kollégiumába a hatvanas évek elején. Larry és Kent nem is különbözhetne jobban egymástól, míg az előbbi naiv, szeretetre méltó fickó, addig a másik ideges, állandóan vibráló személyiség. A beilleszkedésük nem éppen a legtökéletesebb, a régi kollégisták kiutálják maguk közül őket. A fiúk kénytelenek új lakóhelyet nézni maguknak. Nincs más hátra, marad a rosszhírű kolesz. Meglepetésükre remek baráti közösségbe csöppennek. Az egyetlen gond, hogy a dékán be akarja záratni. A fiúk persze nem hagyják annyiban a dolgot, először is nagy bulit rendeznek, a meghívottak között ott van a polgármester lánya és a dékán kikapós felesége.

Sulihuligánok
IMDb 7,2

Mit csináljon a manus, ha korábbi géppel repül haza, és a csaját ágyban találja, a szoba meg tele egy rakás pucér idegennel? Visszatér az egyetemvárosba, és diákklubot nyit – méghozzá a szokásos klasszikus őrültségekkel. De amikor túlságosan bevadulnak a dolgok, a dékán a fejébe veszi, hogy bezáratja a klubot. A filmet egyébként az a Todd Philips jegyzi, aki a Cool túrát is készítette. A főbb szerepeket Will Ferrell, Vince Vaughn és Luke Wilson játssza.

Valóságos zseni
IMDb 7

A három barátot, Chris-t, Mich-et és Lazlót nemcsak az iskola köti össze, hanem magas IQ-szintjük is. Amikor a zsenik összedugják fejüket, szinte a legképtelenebb dolgokra is képesek. Egy alkalommal, amikor éppen pallérozzák az elméjüket, egyszer csak rádöbbennek, hogy professzoruk titkos fegyvert próbál velük kikísérletezni a laboratóriumban. A fiúk bosszút állnak, de persze nem akárhogyan. A film operatőre egyébként Zsigmond Vilmos volt, a forgatókönyvírója pedig Peter Torokvei, akinek állítólag magyar felmenői voltak.

A suttyók visszavágnak
IMDb 6,6

Mi történik akkor, ha egy kisváros kis egyetemén a szemüveges, lúdtalpas, izomszegény és gátlásos mama kedvenceinek egy csapata megelégeli a napbarnította és mellesleg igen összetartó izompacsirták uralmát? Saját testvériséget próbálnak alakítani: helyrehoznak egy lerobbant házat, elnyerik az egyetlen csupa feketéből álló testvériség nem túl lelkes védnökségét, és győzelmüket hatalmas bulival igyekeznek megünnepelni. Ám suttyóból nem lesz szalonna, így a bulira a szexi lányok helyett persze csupa mogorva, unalmas csaj érkezik. Ráadásul ellenlábasaik egy csapat disznót is beterelnek a bulizók közé. Több se kell a suttyóknak: nagy nehezen kivívott becsületük megvédéséért bosszút esküsznek.

Vissza a suliba
IMDb 6,5

A milliomos üzletember, Thornton Melon fia bejelenti, nem biztos, hogy egyetemre akar menni. Az apa azonban ragaszkodik ahhoz, hogy ott a legjobb és csak diplomával tud majd fia érvényesülni az életben. Azért, hogy támogassa, ő is beiratkozik. Thornton azonnal népszerű lesz az egyetemen: ő adja a legnagyobb partikat, ismeri az összes embert, akit ismerni érdemes, de vajon ez elég, hogy átmenjen a vizsgákon?