szerző:
Eduline

50 millió forint állami támogatást kapott 2012-ben a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), ez teljes...

50 millió forint állami támogatást kapott 2012-ben a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), ez teljes költségvetésének - 78 millió forint - több mint kétharmada - írja az Átlátszó Oktatás blog. A Hallgatói Hálózat tagjai által indított projekt keretében közérdekű adatigényléssel fordulnak a kormányhoz, az egyetemekhez és a hallgatói önkormányzatokhoz, hogy "kiderüljön, mire költik a pénzt, és hogyan hozzák döntéseiket".

A HÖOK 2012-es és 2013-as költségvetését április 19-én kérték először, Körösparti Péter elnökhelyettes szerint azonban - mivel a HÖOK nem költségvetési intézmény - nem kell eleget tenni az adatigénylésnek. Elküldte viszont azt a listát, amelyből kiderül, hogy mire fordították az 50 millió forintos állami támogatást.

A HÖOK 12 millió forintot a hallgatói képviselők továbbképzésére, 7 millió forintot az Országos Karrierprogramra, 5 millió forintot az EFOTT-programsátorra költött, 5 millió 840 ezer forint pedig három fő bérének és juttatásainak költsége volt.