szerző:
Eduline

Meghirdette a 2019-2020-as tanévre szóló ösztöndíjait a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság, már lehet pályázni.

©

A Fulbright ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják - olvasható a Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány közleményében.

A posztgraduális Hallgatói Ösztöndíj alapfeltétele a 2018. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. Az oktatói, kutatói ösztöndíj alapfeltétele a 2018. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. A Humphrey ösztöndíj pedig szakmai továbbképzéssel kombinált egyéves tanulmányi program, a közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára ajánlják.

Az angol nyelvű pályázat beadási határideje hallgatóknak és Humphrey-pályázóknak: 2018. május 22., oktatóknak és kutatóknak: 2018. október 10.További információt itt találtok.

Így kaphattok akár 350 ezer forintos ösztöndíjat havonta külföldi tanuláshoz

Ha külföldön szeretnétek tanulni egy-két szemeszter erejéig, érdemes pályázni a Campus Mundi ösztöndíjra. A Campus Mundi programot 2016-ban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, eddig több mint ezerötszázan kaptak támogatást külföldi tanulmányaikhoz. Európán belül legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Franciaországba utaztak, az Európán kívüli országok közül pedig az USA, Ausztrália, Kanada és Japán volt a legnépszerűbb.