szerző:
Eduline

Üzenetekkel bombázták, hogy ilyen helyzetben nem tudnak az utolsó zárthelyire koncentrálni, megértő volt.

©

Az Egyesült Államokban rengeteg fiatal csalódott a november 9-i választási eredmények miatt. A felmérések szerint a tanultabb, illetve egyetemre járó közösségek inkább a mérsékeltebb vérmérsékletű Hillary Clintont támogatták, a republikánus Donald J. Trumppal szembeni ellenérzések legfőbb forrása a kampányban tett rasszista és nőket lealacsonyító kijelentései voltak, de tudását sem tartották kormányzásra alkalmasnak.

Trump győzelmét követően felerősödtek félelmeik, erre tipikus példa, ami a neves Yale-en történt: a hallgatókat annyira felzaklatta a helyzet, hogy megkérték egyik professzorukat, hogy halassza el a félév utolsó vizsgáját, mert nem tudnak felkészülni ilyen hatások közepette gazdaságtudományból.

Az oktató megértőnek bizonyult, de a lefoglalt időpontok miatt nem törölte a vizsgát, viszont választhatóvá tette. Aki úgy érzi, hogy nem tud megjelenni, azoknak a korábbi számonkérések során elért eredményét fogja súlyozni, így megajánlott jegyet ad.

Az esetről a Yale News számolt be, de az oktató nevét nem tette közzé. A republikánusok felé hajló Fox News hópehelyhez hasonlította a hallgatókat, szerintük sokan igényeltek hasonló bánásmódot az egyetemen.

Milyen lesz Trump országában tanulni?

Hangzatos kampányígéreteket tett, sok pénzt ígért az iskoláknak. Drasztikus lépésekre is készül, de azok következményeivel nem számolt. Nem volt könnyű dolga azoknak, akik valamilyen minőségi információt akartak szerezni a szerda hajnalra megválasztott elnöknek tekinthető Donald J. Trump oktatáspolitikai elképzeléseiről. A kampány során csak hangzatos ígéreteket tett, de részletező gondolatmenetekbe nem bocsátkozott.