szerző:
Eduline

A héten zajlik a Lágymányosi Eötvös Napok egyik rendezvénysátrának bejáratánál alakult ki összetűzés a fiatalok és a biztonsági szolgálat között, utóbbi túl kemény eszközöket választhatott.

A LEN Facebook oldalán jelent meg egy hallgatói poszt pénteken, egy lány bevallása szerint csütörtökön több ütést is kapott, valamint társait is megverték a biztonságiak:

Tegnap, május 5-én éjjel a LEN-nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök szétverték a barátomat, a barátainkat és engem is többször megütöttek.

Magunk is jártunk a posztot követően a rendezvényen, ahol a sátrak beléptetési rendje alapján csak egy bejáratot és egy közeli kijáratot hagytak a hallgatóknak (mivel ponyvasátorról van szó, baj esetén több helyen is megnyitható lett volna). A rendszer azonban nem volt gördülékeny, néha vitába keveredtek a hallgatók a biztonsági szolgálattal, ugyanis a be- és kijárat távolsága, bár a sátor eltérő oldalán voltak, mégis mindössze 10 méter távolságban voltak. Aki a kijáraton szeretett volna bemenni, szabályosan visszalökték alkalmanként őket.

A kérdéses verekedést is a biztonságiak kezdeményezték a lány szerint. Miután földre került a barátja többször fejbe és gyomron rúgták, harmadik társukat arcon és orrba verték, valamint őt is megütötték, pedig csak kiabált, hogy álljanak le a verekedéssel. Az esetet állítólag valaki videóra vette, most őt szeretnék megtalálni.

A posztot író lány szeretett volna információkhoz jutni a szervezőknél az esetük kapcsán (főleg a biztonságiakról), akkor csak annyi választ kapott, hogy felvették a kapcsolatot a szervezők a biztonsági céggel.

Az Index úgy tudja, hogy bár az ELTE négy kari hallgatói önkormányzatának bulijáról van szó, a rendezvényt hivatalosan a K&B Fest Kft. szervezi, akik a nemi erőszakról elhíresült ELTE TÓK gólyatábort is szervezték 2014-ben.

A rendőrség egy földre vitt személyről tud, egyelőre feljelentéskiegészítést rendeltek el.