szerző:
MTI

Míg tavaly alig hatszáz, idén már jóval több mint nyolcszáz szakorvosjelölt jutott rezidensösztöndíjhoz - írja a keddi Magyar Nemzet az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal által közzétett lista alapján.

©

Az ösztöndíj mértéke havi nettó száz-, illetve kétszázezer forint. A négyféle ösztöndíjpályázaton 838 győztest hirdettek, ez negyven százalékkal több a tavalyi 601 ösztöndíjasnál - írja a Magyar Nemzet. A rezidenseket érintő legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

A szakorvosjelölteknek meghirdetett Markusovszky Lajos-ösztöndíjat 819-en nyerték el, a kórházi-klinikai területen dolgozó szakgyógyszerész-jelöltek számára biztosított Than Károly-ösztöndíjat tizenegyen kapták meg, a házi gyermekorvosi körzetek betöltését szolgáló, Méhes Károlyról elnevezett támogatásban ketten, míg a sürgősségi terület szakorvosjelöltjeinek meghirdetett Gábor Aurél-ösztöndíjban hat rezidens részesül.

Az ösztöndíjak feltételeként a jelentkezőknek vállalniuk kellett, hogy a szakvizsgát követően az ösztöndíj folyósításának megfelelő ideig Magyarországon dolgoznak majd, és nem fogadnak el hálapénzt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!